• درگاه پرداخت
پی فا مگ
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پی فا مگ
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پی فا مگ
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

انواع روش های جذب سرمایه برای استارت آپ

جذب سرمایه برای استارت آپ

28 خرداد 1401
در کسب و کار
0
جذب سرمایه برای استارت آپ

جذب سرمایه برای استارت آپ

WhatsappTelegramLinkedin

بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، بیش از نیمی از کسب و کارهای جدید در سال اول شروع به کار، با شکست مواجه می شوند. کمبود بودجه و سرمایه اولیه یکی از دلایل رایج شکست استارت آپ ها می باشد. پول و سرمایه اصل هر کسب و کاری است و شروع و راه اندازی یک استارت آپ از ایده آن تا مراحل اجرایی و رسیدن به سود و درآمد، نیاز به سرمایه دارد. به همین دلیل است که تقریباً در هر مرحله از کسب و کار، کارآفرینان از خود می پرسند که چگونه برای استارت آپ خود سرمایه جذب کنند ؟ در این مقاله ما راهنمای جامعی ارائه کرده ایم که به جذب سرمایه برای استارتاپ به شما کمک می کند اما ابتدا بهتر است با مفهوم سرمایه و نقش آن در رشد و درآمدزایی استارتاپ‌ها آشنا شوید.

سرمایه چیست؟

سرمایه یک اصطلاح گسترده است که برای شناسایی ارزش خالص یا کل دارایی های متعلق به یک استارتاپ استفاده می شود. به طور دقیق تر، سرمایه هر پولی را توصیف می کند که برای تولید محصول یا خدمات ارائه شده توسط استارتاپ استفاده می شود. بنابراین، اگر پول نقد صرفاً بدون استفاده مولد برای استارت‌ آپ وجود داشته باشد، نمی‌توان آن را سرمایه در نظر گرفت و در پایان، سرمایه برای اجرای موفقیت آمیز هر استارتاپی ضروری است. یک قانون ناگفته در تجارت وجود دارد و آن این است که یک ایده عالی فقط تا آنجایی ادامه پیدا می‌کند که سرمایه کافی داشته باشد. این قانون بیان می‌کند که شما برای راه اندازی استارتاپ و رسیدن به درامد به سرمایه کافی نیاز دارید، اما بیشتر استارت آپ‌ها و کسب و کارهای کوچک، سرمایه کافی برای ادامه کار خود را ندارند و بنابراین باید از راهکارهای جذب سرمایه برای استارتاپ خود استفاده کنند.

انواع سرمایه چیست؟

انواع سرمایه چیست؟
انواع سرمایه چیست؟

سرمایه به طور کلی به سه نوع تقسیم می شود:
سرمایه در گردش، سرمایه سهام و سرمایه بدهی. سرمایه در گردش بیانگر نقدینگی فعلی یک استارتاپ است و با کسر بدهی های جاری استارتاپ از دارایی های جاری آن اندازه گیری می شود. سرمایه سهام معیار پولی است که از سرمایه گذاران در ازای سهام جمع آوری می شود. سرمایه بدهی به دارایی ها یا وجوهی اطلاق می شود که با استقراض از وام دهندگان مختلف جمع آوری می شود (بهترین نمونه آن وام های بانکی متعارف است). در حالی که این تعریف گسترده را می توان برای شرکت هایی در هر اندازه و مقیاسی به کار برد، سرمایه از نظر استارت آپ ها ممکن است تعریف متفاوتی داشته باشد.
تنها راه برای تامین بودجه (فراتر از راه‌ اندازی یک استارتاپ) این است که سرمایه‌گذاران بالقوه را متقاعد کنید که استارت ‌آپ شما ارزش تامین مالی و سرمایه گذاری را دارد. راه های زیادی برای ارائه پیشنهاد به یک سرمایه گذار وجود دارد. روش رایج برای انجام این کار، این است که به وب ‌سایت‌ های افزایش سرمایه برای استارتاپ مراجعه کنید. در این وب سایت ها می‌ توانید الگوهای از پیش ایجاد شده برای افزایش سرمایه را پیدا کرده و از آنها برای ایجاد پیشنهاد خود استفاده کنید. این الگوهای افزایش سرمایه بر اساس نوع استارت ‌آپ، پروژه یا تحقیقی که می ‌خواهید برای آن سرمایه دریافت کنید، دسته ‌بندی می‌شوند. برای درک بهتر الگوهای افزایش سرمایه، می توانید استارت آپ هایی که توسط این وب سایت مورد حمایت واقع شده اند، را بررسی کنید و از نظرات و پیشنهادات آنها برای جذب سرمایه استفاده کنید.

سرمایه راه اندازی استارتاپ چیست؟

سرمایه راه اندازی به پولی اطلاق می شود که یک شرکت نوپا جمع آوری می کند تا ایده خود را عملی کند و به درامدزایی برسد. این واقعیت است که استارت‌آپ ‌های اولیه یک سرمایه‌گذاری پرخطر و ریسک پذیر هستند، پس افراد و مؤسساتی که می‌ خواهند در استارت‌آپ شما سرمایه‌گذاری کنند، باید کاملاً متقاعد شوند که طرح کسب‌ و کار شما منطقی است. بنیان‌گذارانی که به دنبال افزایش و جذب سرمایه هستند، عموماً پس از ارائه یک مدل از کسب ‌و کار خود یا نقشه راه استراتژیک، سرمایه‌گذاران را متقاعد کرده و نظر آنها را برای افزایش سرمایه در کسب و کار خود، جلب می کنند. در بسیاری از کسب و کارها، فریب پول و سرمایه باعث می شود که بنیانگذاران، تلاش و انرژی خلاقانه مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار را به شدت دست کم بگیرند. در شرکت‌های نوظهور، در طول چرخه جمع‌ آوری سرمایه برای استارت آپ، مدیران معمولاً نیمی از زمان و بیشتر انرژی خلاقانه خود را صرف جذب سرمایه خارجی می‌کنند و در بسیاری از موراد بنیان‌گذاران تقریباً از مسیر خود برای راه اندازی و گسترش، منحرف می شوند.

چه کسانی در استارتاپ ها سرمایه گذاری می کند؟

سرمایه گذار استارت آپ
سرمایه گذار استارت آپ

سرمایه راه‌ اندازی استارتاپ ها از نهادهای مالی می‌آید، سرمایه‌گذاران ثروتمند، سرمایه‌گذاران ریسک پذیر و بانک‌ ها، نقش مهمی در پرداخت هزینه‌ های اولیه استارت‌آپ مانند املاک، اسناد اداری، هزینه‌ های عملیاتی، جذب تیم موسس، کسب مجوز، تحقیقات بازاریابی، آزمایش، ساختن محصول، و‌ یا بازاریابی و فروش آن کسب و کار دارند. افزایش و جذب سرمایه، استارت آپ را قادر می سازد تا قبل از اینکه به سودآوری برسد، هزینه های جانبی را متحمل شود و بتواند برخی از هزینه ها را به تنهایی پوشش دهد. فرآیند جذب و افزایش سرمایه، استرس ‌زا است و می‌تواند ماه‌ ها طول بکشد و در طول این مدت ممکن است عملکرد خود بیزینس آسیب ببیند. اگر تلاش برای جمع آوری سرمایه در نهایت شکست بخورد، روحیه صاحبان کسب و کار آسیب می بیند و حتی ممکن است کارکنان ضروری استارتاپ، کار را ترک کنند و این کار موجب می شود یک استارتاپ نوظهور با شکست مواجه شود.
متقاعد کردن یک پشتیبان مالی و سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در یک استارتاپ ، به یک کادر فروش با اطلاعات خوب نیاز دارد که هنگام جستجوی سرمایه گذار، باید آماده باشند که حداقل به 50 نفر مختلف بگویند که: در فرایند این کار به یک تکنسین یا مهندس باهوش وابسته هستید و از توانایی ها و کاستی های مدیریت آگاهید، چه مقدار از شرکت مالک استارتاپ است، چگونه غرامت دریافت می کنید و استراتژی های بازاریابی و رقابتی شما نسبت به سایر رقبا چیست و چگونه صورت های مالی شخصی و شرکتی خود را تحویل می دهید. دانستن نحوه جذب سرمایه برای استارتاپ اغلب می تواند به معنای تفاوت بین موفقیت و شکست باشد. راه های بیشتری برای تامین مالی کسب و کار شما وجود دارد که در ادامه این مقاله، چندین استراتژی برای افزایش سرمایه را بررسی خواهیم کرد.

تامین سرمایه شخصی

بوت استرپینگ یا تامین مالی شخصی، می تواند راه موثری برای تامین مالی و جذب سرمایه برای راه اندازی استارت آپ شما باشد. ممکن است ایده آل به نظر نرسد، اما احتمالاً ساده ترین راه جذب سرمایه برای یک استارتاپ، صرف پس انداز شخصی شماست. البته، تامین مالی کسب ‌و کار خودتان با ریسک‌هایی همراه است. با این حال، این واقعیت که شما به اندازه کافی به کسب و کار خود برای سرمایه گذاری در آن اعتماد دارید، می تواند سرمایه گذاران یا وام دهندگان را نیز بیشتر به سرمایه گذاری برای آن متعهد کند. بنیان‌گذاران استارت ‌آپ ها معمولاً از چالش‌ ها و خطرات در هنگام تأمین سرمایه ‌گذاران اولیه کاملاً آگاه هستند. اگر محصول یا خدماتی که ارائه می کنید یک مفهوم جدید در یک بخش نوظهور یا یک فناوری در مراحل اولیه و اثبات نشده باشد، جذب سرمایه برای کسب و کارتان دشوارتر می شود.

تامین مالی و جذب سرمایه از طریق سهام

تامین مالی و جذب سرمایه از طریق سهام زمانی است که یک شرکت استارتاپ نوظهور، سرمایه خود را از طریق فروش سهام شرکت افزایش می دهد. این سهام ها می توانند سهام عادی یا سهام ممتاز باشند. نقطه ضعف اصلی تامین مالی و جذب سرمایه از طریق سهام این است که شرکت به طور موثر، بخش های کوچکی از مالکیت تجاری را به سرمایه گذاران دیگر می فروشد.

تامین مالی و جذب سرمایه از طریق بدهی

تامین مالی و جذب سرمایه از طریق بدهی که به عنوان افزایش بدهی نیز شناخته می شود، زمانی است که یک شرکت مبلغی را قرض می کند و موافقت می کند که بعداً آن را بازپرداخت کند. این کار اغلب از طریق وام صورت می گیرد. گزینه دیگر در افزایش سرمایه از طریق بدهی، فروش “اوراق قرضه” شرکتی به سرمایه گذاران است که پس از تاریخ معینی سررسید می شوند و قبل از سررسید آنها، شرکت باید سود اوراق قرضه را به سرمایه گذاران بپردازد.

وام کسب و کار

وام های کسب و کار، هنوز هم برای بسیاری از کارآفرینانی که یک کسب و کار جدید راه اندازی می کنند، به عنوان پله اصلی در مسیر موفقیت محسوب می شوند اما با این حال، تایید وام از سوی بانک ها تضمین نمی شود. شما باید شرایط خاصی را برای تایید وام های کسب و کار برآورده کنید، مانند داشتن امتیاز اعتباری عالی و حضور در تجارت برای مدت زمان معین.

تامین مالی جمعی

سرمایه‌گذاری جمعی روشی نسبتاً جدید در افزایش سرمایه برای استارتاپ‌ ها است، اما با این وجود، توجه بسیاری از بنیان‌گذاران را به خود جلب کرده است. در تامین مالی جمعی، استارتاپ‌ ها با افراد (عموماً به صورت آنلاین) تماس می ‌گیرند و از آنها می‌خواهند که در کسب و کار آنها مشارکت کنند. از آنجایی که تامین مالی جمعی به صورت آنلاین انجام می شود، ایجاد یک فروشگاه اینترنتی برای محصول یا بیزینس، کار شما را در تامین سرمایه راحت تر می کند. در ازای تامین مالی جمعی، به مشارکت ‌کنندگان سرمایه‌گذاری جمعی قول داده می‌ شود که زودتر از موعد به محصولات و خدماتی که بنیان‌گذاران برای توسعه برنامه‌ریزی کرده‌ اند، دسترسی داشته باشند. به هنگام تأمین مالی جمعی برای افزایش و جذب سرمایه، باید مانند زمانی که برای وام بانکی درخواست می‌کنید، در مورد اینکه استارت‌آپ شما چیست، صادقانه به آن ها راجع به کسب و کار خود اطلاع دهید. در تامین مالی جمعی، سرمایه گذاران هدف شما، خود مصرف کنندگان هستند. شما در وهله اول از مشتریان آینده خود می خواهید محصولی را که می خواهند استفاده کنند، تامین مالی کنند. این کار به شما کمک می‌کند قبل از اینکه استارت‌آپ شما شروع به کار کند، مشتریان ثابتی برا خود ایجاد کنید.

سرمایه گذاری فرشته یا سرمایه گذاری افراد ثروتمند

سرمایه گذاری فرشته
سرمایه گذاری فرشته

سرمایه گذاران فرشته افراد ثروتمند و معتبری هستند که معمولاً به تنهایی به کسب و کارها و استارتاپ های نوظهور، کمک مالی می کنند. اما گاهی اوقات برای انجام این کار به سایر سرمایه گذاران می پیوندند. برای جذب سرمایه از طریق سرمایه گذاران فرشته، باید مطمئن شوید که یک طرح تجاری اصولی و آماده دارید و بر تمام اطلاعات کلیدی مالی آن حاکم هستید. سرمایه‌گذاران فرشته افرادی هستند که وجه نقدی را برای سرمایه‌گذاری ذخیره می‌کنند و به دنبال گسترش پرتفوی خود با سرمایه‌گذاری در استارت ‌آپ ‌های نوظهور و امیدوارکننده هستند. اگرچه بسیاری از آنها به صورت جداگانه کار می کنند، اما گروه ها و شبکه هایی از سرمایه گذاران فرشته وجود دارند که به طور جمعی در استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا سرمایه گذاری می کنند. سرمایه‌گذاران فرشته به بسیاری از استارت‌ آپ‌ ها کمک کرده‌ اند تا بیزینس خود را راه ‌اندازی کنند. شرکت های بزرگ جهان مانند گوگل، یاهو و علی بابا نیز موفقیت خود را مدیون فرشتگان اولیه سرمایه گذارانی هستند که روی آنها ریسک کرده اند. فرشتگان عموماً در زمینه کسب و کار (مخصوصاً مربوط به استارتاپ ها) مسلط هستند. بنابراین، شما برای به دست آوردن سرمایه گذار، باید یک پیشنهاد جذاب و قوی برای آنها ارائه کنید. بسیاری از فرشتگان با استارتاپی که هنوز تناسب محصول با بازار را ثابت نکرده است، ناامید نمی شوند و در صورت مشاهده پتانسیل تجاری استارتاپ در آینده، سرمایه گذاری خود را ادامه می دهند.

جذب سرمایه از طریق ارتباطات شخصی

بسیاری از افراد ممکن است احساس خوبی از درخواست سرمایه از دوستان و اعضای خانواده خود، نداشته باشند، اما طبق گزارش ها و مطالعات انجام شده ، 38 درصد از بنیان‌ گذاران استارت‌ آپ ها، گزارش داده ‌اند که از طریق خانواده و دوستان مورد اعتماد خود، سرمایه اولیه کارشان را جمع‌ آوری کرده اند. طبق تحقیقات انجام شده، دوستان و خانواده بیشترین سرمایه‌گذاری ها را در میان سایر روش ها برای جذب سرمایه اولیه دارند اما با این حال، درگیر کردن خانواده و کسب و کار با یکدیگر، ممکن است استرس بیشتری را به فرآیند افزایش سرمایه کسب و کار، وارد کند.

جذب و افزایش سرمایه از سرمایه‌ گذارهای ریسک پذیر

سرمایه‌گذاران ریسک پذیر، تمایل دارند در شرکت‌های بزرگتری نسبت به شرکت های مد نظر سرمایه‌گذاران فرشته، سرمایه ‌گذاری کنند و به جای اینکه به تنهایی کار کنند، خارج از یک شرکت فعالیت می‌کنند. در مقایسه با سرمایه‌گذاران فرشته، شرکت‌ های سرمایه‌گذاری ریسک پذیر در تعداد کمتری از کسب ‌و کارها، سرمایه‌گذاری می‌کنند. اما وقتی اقدام به سرمایه گذاری می کنند، معمولاً مبلغ بیشتری را در استارتاپ ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. سرمایه‌گذاران ریسک پذیر را می ‌توان سرمایه‌گذاران حرفه‌ای در نظر گرفت که تنها هدفشان تأمین مالی استارت‌ آپ ‌ها و سرمایه‌گذاری در شرکت‌ های موجود است که پتانسیل ‌های آینده عالی را نشان می‌ دهند. این افراد سرمایه گذاری خود را در برابر سهام حفظ می کنند و تا زمانی که IPO یا خریدی وجود داشته باشد، باقی می مانند. بیشتر گروه‌ های سرمایه‌ گذاران ریسک پذیر از رهبران تجاری باتجربه تشکیل می ‌شوند. بسیاری از این افراد در زمینه هایی مانند بانکداری سرمایه گذاری، مشاوره و مدیریت نیز تجربه دارند. بنابراین، آنها به غیر از تامین سرمایه، از تخصص و راهنمایی خود برای کمک به استارتاپ ها استفاده می کنند. این سرمایه گذاران همچنین به ارزیابی آینده یک استارتاپ و ارزیابی مسیر سودآور برای آنها کمک می کنند.

پیش فروش

یکی دیگر از راهکارهای افزایش جذب سرمایه برای استارتاپ، پیش فروش محصولات قبل از راه اندازی بیزینس است. ارائه پیش‌ فروش محصولات از طریق وب 3 ( اینترنت نسل سوم )، قبل از تاریخ عرضه برنامه‌ریزی ‌شده راهی عالی برای سنجش تقاضای مصرف‌کننده و جمع ‌آوری پول و سرمایه مورد نیاز برای کسب‌ و کار در همان زمان است. یک پیش فروش خوب می تواند بودجه مورد نیاز را برای تامین مالی کسب و کار شما در مراحل اولیه توسعه فراهم کند. اگر می خواهید از طریق پیش فروش محصولات اقدام به جذب سرمایه کنید، بهتر است این پیش فروش را به صورت اینترنتی و با فراهم کردن یک درگاه پرداخت امن برای مشتریان، انجام دهید.

شرکای استراتژیک

اگر با یک تامین کننده، توزیع کننده یا حتی مشتری رابطه دارید که می تواند از محصول یا خدمات شما بهره مند شود، بهتر است که از آنها بخواهید در این کار مشارکت کنند. به آنها کمک کنید تا ببینند با شراکت با استارتاپ شما چه سودی را می توانند به دست آورند. در این صورت ممکن است بخواهند عضوی از یک سرمایه گذار مستقیم در کسب و کارهای نوپا باشند.

همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله راهکارهای لازم برای افزایش و جذب سرمایه را ارائه کردیم. اکنون شما می دانید که چگونه سرمایه بیزینس یا استارتاپ خود را افزایش دهید، اما آیا می دانید که چگونه برای افزایش سرمایه آماده شوید؟ هنگام آماده شدن برای افزایش سرمایه، اولین کاری که باید انجام دهید این است که اطلاعات مالی خود را در یک صفحه فهرست کنید. خلاصه اجرایی، ساختار شرکت، استراتژی ‌های تجاری و بازاریابی، صورت سود و زیان، ترازنامه، اظهارنامه مالیاتی، صورت‌حساب‌ های بانکی و اسناد قانونی، برای تأمین بودجه و افزایش سرمایه بسیار مهم هستند. فهرست کردن این موارد و در نظر گرفتن فاکتورهای مهم استارتاپتان، می تواند به افزایش سرمایه در بیزنس شما کمک شایانی بکند.

جمع بندی و نتیجه گیری

جذب سرمایه برای استارت آپ
جذب سرمایه برای استارت آپ

در عصری که استارت‌آپ ‌ها به بخشی ضروری از بازار امروزی تبدیل شده ‌اند، بنیان‌گذاران باید الگوریتم افزایش سرمایه را درک کنند. افزایش سرمایه با تأمین مالی شخصی یا از منابع شخص ثالث، پایه و اساس استارتاپ شما در رسیدن به سودآوری است. بیشتر کارآفرینان می‌ دانند که اگر اصول ایده بیزینس، تیم مدیریت، فرصت ‌های بازار، سیستم‌ های عامل و کنترل‌ ها درست باشد، به احتمال زیاد به سود دهی می رسند. به همان اندازه که جستجوی سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی بیزینس ممکن است هیجان انگیز باشد، به همان اندازه نیز تهدید کننده است. در فرآیند جذب سرمایه، واقعیت های ناخوشایند خاصی وجود دارد که می تواند به یک کسب و کار یا استارتاپ نوپا آسیب جدی وارد کند. کارآفرینان و صاحبان بیزینس نمی توانند از این چالش ها و موقعیت های ناخوشایند فرار کنند، اما با دانستن اینکه آنها چه هستند و چه تاثیری در رشد و سود دهی بیزینس دارند، حداقل می توانند برای آنها آماده شوند. در این مقاله به بررسی روش های عمده جذب و افزایش سرمایه برای استارتاپ ها و شرکت های نوظهور پرداختیم که کارآفرینان می توانند با توجه به موقعیت کاری خود، یکی از این روش ها را برای جذب و افزایش سرمایه به منظور گسترش کسب و کار و رسیدن به سود دهی بالا، استفاده کنند.

مطالب مرتبط

مدل کسب‌وکار یا بیزینس مدل چیست؟

مدل کسب‌وکار یا بیزینس مدل چیست؟

13 اسفند 1401

هنگام راه‌اندازی یک کسب‌وکار، انتخاب های زیادی دارید. خارج از محصولی که برای فروش انتخاب می‌کنید یا استراتژی بازاریابی که...

استزاتژی‌های بازاریابی فین‌تک

بازاریابی فین‌تک شامل چه استراتژی‌هایی است؟

8 اسفند 1401

با توجه به تعداد کسب‌وکارهای با ارزشی که هر ساله تأسیس می‌شوند، واضح است که صنعت فین‌تک با سرعت بی...

مارکتینگ

آشنایی کامل با نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه‌ای

6 اسفند 1401

اگر قصد دارید یک کسب‌وکار آنلاین را شروع کرده و راه اندازی کنید، قطع به یقین با بازارهای اشباع شده‌ای...

قوانین کسب‌وکارهای اینترنتی در ایران

الزامات قانونی کسب‌وکارهای اینترنتی در ایران

3 اسفند 1401

تجارت آنلاین و راه‌اندازی کسب‌وکارهای اینترنتی در سال‌های اخیر با توجه گسترده مردم و بیزینس‌ها مواجه شده‌اند. افرادی که امروزه...

لینکدین مارکتینگ (Linkedln Marketing)

لینکدین مارکتینگ چیست؟

8 بهمن 1401

امروزه، لینکدین به یک شبکه رسانه اجتماعی جذاب و بسیار محبوب تبدیل شده است که در آن کاربران می‌توانند با...

نکات طلایی افزایش فروش اینترنتی شما

بهترین روش‌ها برای افزایش فروش فروشگاه‌ اینترنتی

1 بهمن 1401

امروزه، توسعه اینترنت و افزایش محبوبیت آن، بر اکثر حوزه‌ها تاثیر گذاشته و موارد مختلفی بر بستر آن انجام می‌گیرند....

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شبکه های اجتماعی

خبرنامه

جدید ترین مقالات

  • گزارش اقتصادی بهمن ماه شاپرک
  • معرفی انواع چک بانکی و کاربردهایشان
  • ارائه خدمات بانکی به اشخاص حقوقی منوط به اخذ کد شهاب
  • اعلام ساعت کاری سامانه‎ های ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال

دسته بندی ها

  • اخبار
  • اطلاعات عمومی
  • پرداخت الکترونیک
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
پی فا مگ

© کلیه حقوق برای پی فا محفوظ است.

پی فا مگ

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • درگاه پرداخت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما

© کلیه حقوق برای پی فا محفوظ است.

wpDiscuz