• درگاه پرداخت
پی فا مگ
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پی فا مگ
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پی فا مگ
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

معرفی انواع روش های انتقال وجه

روش های انتقال وجه در ایران

14 آبان 1401
در پرداخت الکترونیک
0
روش انتقال وجه

روش انتقال وجه

WhatsappTelegramLinkedin

امروزه برای انجام امورات مختلفی مانند خرید‌های حضوری و اینترنتی، دریافت خدمات و بی‌شمار مورد دیگر در طول روز، وجوهی به روش‌های مختلف انتقال داده می‌شوند. انتقال وجه بانکی به شماره حساب و کارت‌های بانکی، رایج‌ترین و مهم‌ترین اقدام بانکی است که توسط مشتریان بانکی انجام می‌شود. چرا که برای مثال، حقوق و دستمزد‌ها توسط کارفرما‌، هزینه خرید محصولات و دریافت خدمات، پرداخت هزینه‌های روزمره و …، همه ‌و همه در بستر انتقال وجوه بانکی انجام می‌شوند. این انتقال‌ها با شیوه‌ها و روش‌های مختلفی قابل انجام هستند که توصیه می‌شود با همه آن‌ها آشنا بوده و مزایای هر یک را بدانید تا مناسب‌ترین و بهترین شیوه را برای انتقال انتخاب کنید. به این ترتیب، در این مقاله سعی داریم تا به معرفی انواع روش های انتقال وجه پرداخته و ویژگی‌ها و عملکرد هر یک از آن‌ها را به صورت جامع و کامل بیان کنیم.

انواع روش های انتقال وجه

انتقال وجه به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به انتقال وجه از طریق شعب بانکی، انتقال وجه در بانک و با استفاده از کارت، از طریق درگاه پرداخت، از طریق سامانه شتاب، از طریق ساتنا، پایا، سامانه پل، سامانه چکاوک، انتقال وجه از طریق کد USSD و انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های مختلف اشاره کرد که در ادامه به توضیح هر یک از این شیوه‌ها پرداخته می‌شود.

انتقال وجه از طریق شعب بانکی

معرفی انواع روش های انتقال وجه
معرفی انواع روش های انتقال وجه

اگرچه امروزه با پدیدار شدن شیوه‌های مدرن‌تر انتقال وجه، شیوه‌هایی مانند انتقال وجه از طریق شعب بانکی منسوخ شده و کم‌تر کسی از آن‌ استفاده می‌کند، اما کماکان این شیوه یکی از راه‌های انتقال وجه است. اولین نکته برای انتقال به این شیوه، دانستن این است که حسابی که قصد انتقال پول به آن را دارید متفاوت از بانک خودتان است یا در همان بانک است. چرا که در این صورت پروسه‌ای که باید طی شود متفاوت است.
اگر حساب مقصد در همان بانک فرد اول باشد، انتقال آسان‌تر بوده و تنها کافی است به صورت حضوری به شعبه مراجعه کرده و با ارائه کارت ملی، مبلغ مورد نظر را انتقال دهید. اگرچه انتقال در این شیوه آنی و در لحظه و بدون محدودیت در مبلغ می‌باشد اما بسیار زمان‌بر بوده و نیازمند صرف مدت زمان زیادی است.
اگر حساب شخص دوم یا حساب مقصد در بانک دیگری باشد در وهله اول به شماره شبای حساب بانکی همان حساب نیاز دارید. سپس باید یکی از شیوه‌های انتقال پول از سامانه‌های پایا و یا ساتنا را انتخاب کرده و با توجه به سقف انتقالی که هر یک از سامانه‌ها دارند، اقدام به انتقال وجه کنید.

انتقال وجه در شعبه بانک و با استفاده از کارت

دومین شیوه انتقال وجه، با استفاده از کارت‌های بانکی در شعبات بانکی است. برای این منظور به دو شیوه می‌توان عمل کرد. شیوه اول انتقال وجه از دستگاه‌های خودپرداز که سقف انتقال در آن‌ها تا 10 میلیون تومان است و شیوه دوم، مراجعه حضوری به شعبات بانکی و انتقال پول از داخل بانک با استفاده از کارت تا سقف 15 میلیون تومان. کارمزد انتقال به این شیوه، برای انتقال‌های کمتر از یک میلیون تومان، ۵۰۰ تومان و برای هر یک میلیون تومان بیشتر، ۷۰۰ تومان می‌باشد.

انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت

انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت
انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت

امروزه یکی از رایج‌ترین شیوه‌های پرداخت، انتقال وجه از طریق درگاه پرداخت است. با گسترش اینترنت و رونق کسب و کارهای اینترنتی و فروش و ارائه اغلب خدمات در بستر اینترنت، درگاه‌های پرداخت به بستری برای انتقال وجوه تبدیل شده‌اند. درگاه‌های پرداخت اینترنتی در واقع پلی میان فروشندگان و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی مانند کسب‌وکارهای آنلاین و مشتریان و دریافت کنندگان خدمات می‌باشند. به این صورت که مشتریان پس از خرید، جهت پرداخت مبلغ به صفحه درگاه پرداخت منتقل می‌شوند، در این مرحله پس از وارد کردن مشخصات کارت بانکی، مبلغ مورد نظر از حساب آن‌‌ها کسر شده و به حساب فروشنده انتقال داده می‌شود. نکته قابل توجه این است که صاحبین کسب و کار باید در سایت خود درگاه‌های پرداخت ایمن و مطمئنی تعبیه کنند تا امنیت کاربران به خطر نیافتد.

انتقال وجه از طریق سامانه شتاب

سامانه‌ای برای انتقال وجه وجود دارد که رایج‌ترین شیوه انتقال وجه که کارت‌ به‌ کارت است، از طریق آن انجام می‌شود که سامانه شتاب نام دارد. انتقال وجه از طریق این سامانه، با استفاده از شماره شبا نبوده و تنها نیازمند شماره کارت بانکی مقصد است. انتقال وجوه از طریق سامانه شتاب، شامل محدودیت‌هایی مانند سقف انتقال می‌شود.

انتقال وجه از طریق ساتنا

دومین سامانه که برای انتقال وجه مورد استفاده قرار می‌گیرد، سامانه ساتنا است که نام اصلی‌ و کامل آن، سامانه تسویه ناخالص آنی می‌باشد. سامانه ساتنا سامانه‌ای است که جهت انتقال مبالغ در سرویس انتقال وجه بانکی مناسب بوده و به نوعی جایگزین چک‌های رمزدار بین‌بانکی نیز شده و این جایگزینی، فرایند جابه‌جایی و انتقال وجه را تسهیل بخشیده است. بازه زمانی انتقال وجه با استفاده از سامانه ساتنا، در روزهای کاری از 8 صبح تا 16 در روزهای پنجشنبه از 8 صبح تا 13 است. مدت زمانی که لازم است تا وجه در این سامانه منتقل شود بسیار سریع بوده و نهایتا در بیست دقیقه پس از انتقال پول، انجام می‌شود. کم‌ترین مبلغ قابل انتقال وجه در سامانه ساتنا پنجاه میلیون تومان و بیشترین مبلغ نیز، دویست میلیون تومان است. انتقال مبالغ بالاتر، نیازمند مراجعه حضوری به بانک است.

انتقال وجه از طریق پایا

سامانه دیگری نیز برای انتقال وجه وجود دارد که سامانه پایا نام داشته و به آن سامانه اتاق پایاپای الکترونیکی نیز گفته می‌شود. سامانه پایا به صورتی طراحی شده است که قابلیت دریافت دستور پرداخت‌های مختلف از بانک مبدا، پردازش و ارسال به بانک مقصد را دارا است. علاوه بر این، امکان ارسال پرداخت‌های مشتریان به صورت تکی و یا انبوه توسط بانک‌ها نیز در سامانه پایا وجود دارد. ویژگی مثبت این سامانه، فراهم بودن امکان برداشت یا واریز مستقیم است. برای مثال، در سیستم واریز مستقیم، سامانه پایا به مشتری این امکان را می‌دهد تا در بازه زمانی مشخصی، وجهی را از حساب مشتری برداشت کرده و به یک یا چند حساب دیگر منتقل کند. از سامانه پایا جهت پرداخت حقوق توسط کارفرما، پرداخت سود سهام و همچنین انتقال وجه به صورت اینترنتی به حساب‌های بانکی مختلف نیز استفاده می‌شود. برای انتقال وجه از سامانه پایا تنها به داشتن شماره شبا نیاز است و سقف انتقال وجه بانکی در آن نیز تا صد میلیون تومان در روز است.

انتقال وجه از طریق سامانه پل

انتقال وجه از طریق سامانه پل
انتقال وجه از طریق سامانه پل

بانک مرکزی ایران دارای سامانه‌ی جدیدی برای انتقال وجه است که سامانه پل نام دارد. سامانه پل از اواخر سال پیش به شبکه بانکی متصل شده و امکان انتقال وجه نقد را برای افراد فراهم کرده است. انتقال وجه از طریق سامانه پل به سه شیوه حضوری در بانک، اینترنت بانک و موبایل بانک انجام می‌شود. اگر فردی قصد داشته باشد به صورت غیرحضوری از این سامانه استفاده کند، پیامکی مبنی بر دریافت تاییدیه به شماره همراه او ارسال شده و سپس انجام عملیات بانکی امکان پذیر می‌شود. با استفاده از سامانه پل به صورت بیست و چهار ساعته می‌توان تا سقف پانزده میلیون تومان وجه را منتقل کرد.

انتقال وجه از طریق سامانه چکاوک

سامانه چکاوک سامانه‌ای است که تصاویر چک‌های بانکی را میان بانک‌های مختلف جابه‌جا کرده و منتقل می‌کند. به این صورت که اگر فردی اقدام به گرفتن چک رمزدار از بانک خود کرده است، تصویر چک او از طریق سامانه چکاوک برای بانک مورد نظر قابل رویت و مشاهده است. پروسه انجام این کار به این صورت است که فرد چک را به بانک داده و سپس بانک از چک اسکن گرفته و تصویر آن را همراه با شماره حساب و نام دریافت‌کننده به سامانه چکاوک منتقل می‌کند. در این مرحله، پس از تایید بانک، تصویر چک مورد نظر همراه با اطلاعات مورد نیاز به بانک بدهکار‌ انتقال داده می‌شود. شعبه پرداخت کننده نیز پس از بررسی اطلاعات منتقل شده، چک را نقد می‌کند.

انتقال وجه از طریق کد USSD

پس از گسترش اینترنت، این شیوه انتقال وجه دیگر کارایی نداشته و کم‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته کماکان برخی بانک‌‌‌ها امکان انتقال وجه از طریق کد USSD را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند. انتقال وجه با استفاده از این روش، بسیار سریع است. برای این منظور و برای استفاده از سرویس USSD، تنها کافی است مشخصات کارت‌ بانکی خود را در سامانه پیوند بانک مرکزی وارد کرده و سپس اقدام به انتقال وجه کنید.

انتقال وجه از طریق اپلیکیشن‌های مختلف

آخرین شیوه انتقال وجهی که به آن پرداخته می‌شود، انتقال وجه اینترنتی است که به وسیله اپلیکیشن‌های مختلف انجام می‌گیرد. این شیوه پرداخت به دو گروه دسته بندی می‌‌شود. دسته اول اپلیکیشن‌‌های پرداخت مختلفی هستند که عملکردی مستقل دارند و گروه دوم نیز اپلیکیشن‌‌های پرداخت بانک‌ های مختلف هستند که در واقع بانک دیجیتال و اینترنتی محسوب می‌شوند. اپلیکیشن‌های بانک‌های مختلف، علاوه بر امکان انتقال پول، خدمات دیگری مانند بررسی گردش حساب، گرفتن موجودی و… را نیز برای مشتری‌های خود فراهم می‌کنند.

 

مطالب مرتبط

گزارش شاپرک

گزارش اقتصادی بهمن ماه شاپرک

23 اسفند 1401

گزارش اقتصادی شاپرک، یک گزارش تخصصی مالی است که توسط «شاپرک» به صورت ماهانه منتشر می‌شود و حاوی اطلاعاتی از...

گزارش شاپرک

گزارش اقتصادی دی ماه شاپرک

30 بهمن 1401

گزارش اقتصادی شاپرک، یک گزارش تخصصی مالی است که توسط «شاپرک» به صورت ماهانه منتشر می‌شود و حاوی اطلاعاتی از...

مالیات عملکرد و ارزش افزوده

مالیات و ارزش افزوده چه تفاوتی دارند؟

28 دی 1401

مالیات و پرداخت آن از ارکان جدانشدنی اغلب کسب‌وکارها بوده و از مهم‌ترین وظایفی است که تمامی صاحبین کسب‌وکار موظف...

گزارش ماهانه آذر

گزارش اقتصادی آذر ماه شاپرک

25 دی 1401

گزارش اقتصادی شاپرک، یک گزارش تخصصی مالی است که توسط «شاپرک» به صورت ماهانه منتشر می‌شود و حاوی اطلاعاتی از...

ولث تک چیست؟

ولث تک (Wealth Tech) چیست؟

17 دی 1401

ولث تک چیست؟ «Wealth Tech» به استفاده از فناوری‌های نوآورانه مانند هوش مصنوعی برای ارائه جایگزینی برای شرکت‌های مدیریت سرمایه...

هر آنچه باید در رابطه با نئوبانک بدانید

نئو بانک چیست؟ نگاهی به بانکداری نوین در ایران

11 دی 1401

در سال‌های گذشته افراد برای افتتاح حساب بانکی، ابتدا باید حضوری به بانک مراجعه می‎کردند و پس از طی پروسه‎ای...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

شبکه های اجتماعی

خبرنامه

جدید ترین مقالات

  • گزارش اقتصادی بهمن ماه شاپرک
  • معرفی انواع چک بانکی و کاربردهایشان
  • ارائه خدمات بانکی به اشخاص حقوقی منوط به اخذ کد شهاب
  • اعلام ساعت کاری سامانه‎ های ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال

دسته بندی ها

  • اخبار
  • اطلاعات عمومی
  • پرداخت الکترونیک
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
پی فا مگ

© کلیه حقوق برای پی فا محفوظ است.

پی فا مگ

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • درگاه پرداخت

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • درگاه پرداخت
  • اخبار
  • خدمات پی فا
  • کسب و کار
  • پرداخت الکترونیک
  • اطلاعات عمومی
  • درباره ما
  • تماس با ما

© کلیه حقوق برای پی فا محفوظ است.

wpDiscuz